top of page
Fb banner - The lark ascending KLAR.png

Allmänna Sången möter Johan Dalene - The Lark Ascending

Nu är det äntligen dags för Allmänna Sångens årliga vårkonsert, eller som vi har valt att kalla den, The Lark Ascending. Konserten gästas i år av den redan världsturnerande violinisten Johan Dalene. Johan är en ung violinist som fått lovord både här hemma och runt om i världen och vi är mycket glada över att ha honom som gästartist nu när världen återvänder till konsertsalarna, och Johan försvinner ut i världen igen.

 

På programmet står bland annat det berömda stycket The Lark Ascending, komponerat av Ralph Vaughan Williams år under brinnande världskrig år 1914. Den sättning som vi känner igen skrev han däremot först till premiären 1920. Detta mycket älskade verk för violin och orkester är skrivet över en 122 rader lång pastoral. I denna sättning av Paul Drayton från 2018 får kören både ta orkesterns roll och sjunga de ord som inspirerat tonsättaren. 

Vi hälsar er varmt välkomna till en vårvarm konsert som inte tvekar att utmana med en kyligare vind eller en pust från Provence. Vem vet vad som händer när Allmänna Sången möter Johan Dalene.

Köp dina biljetter här!

bottom of page