Kommande föreställningar

Allmänna Sången framträder flera gånger per år i olika sammanhang. Här hittar du kortfattad information om de närmaste föreställningarna.

12 maj

Allmänna Sången och Uppsala Kammarorkester på UKK

Framförande av Beethovens 9:e symfoni och Pachamama Meets an Ode av Gabriela Lena Frank, ett stycke som skrevs bland annat till denna konsert som skulle ägt rum 2020. Gabriela Lena Frank knyter an till temat i Beethovens sista sats från ett klimatperspektiv och Pachamama som är moder jord ställer utmanande frågan: What of joy?

28 maj

Allmänna Sången och Johan Dalene i Universitetshusets Aula

The Lark Ascending har vi har valt att kalla denna konsert som också är vår traditionella vårkonsert. I år är den både långt ifrån och nära traditionen och vår gästartist violinisten Johan Dalene ger oss möjligheter att framföra musik som vi annars inte kunnat, såsom The Lark Ascending. Stycket som Vaughan Williams först skrev för violin och piano och sedan orkestrerade för symfoniorkester sjunger vi i en omarbetning för violin och kör av Paul Drayton. Missa inte detta!

21-26 juli

Allmänna Sången åker på turné till Provence

Som en del av att Allmänna Sången vunnit ett Grand Prix i körsång är vi bjudna att delta vid en festival med ett antal Grand Prix-körer som håller konserter i ett flertal katedraler i Provence. Festivalen anses vara ett måste för körälskare från hela Europa och vi är mycket glada över att få medverka i denna kritikerrosade festival.