top of page
Sök
  • Kajsa Mårtensson

Allmänna Sången låter inte tonerna sluta sväva

Uppdaterat: 17 jan.

Efter en lång tid utan livekonserter så är Allmänna Sången tillbaka med musik som spänner från de djupaste avgrundstonerna till fåglarnas kvitter. Under kvällen kommer vinnarstycket från Allmänna Sången & Anders Wall Composition Award 2021 - "When Breathing Like a Bird" av Gittan Glans uruppföras och firas med en prisceremoni.


Allmänna Sången har inte stått stilla sedan början av 2020, utan istället spelat in musik, genomfört den internationella tävlingen för kvinnliga kompositörer ASAWCA och hållit lågan brinnande. Det är från den glöden som vi nu hämtar kraft att åter väcka liv i känslor av förundran och förväntan, och fastän vi ännu är djupt förankrade på jorden ta ett första andlöst steg in i en jublande tyngdlöshet av toner.


En enda liten röst kan räcka och därmed bära allt det hopp vi alla behöver känna” skriver textörfattaren till vinnarstycket, Marie Winald Karlström. Något som beskriver såväl stycket som den värld vi alla står på.


Konserten hålls lördag 23 oktober i Universitetshusets aula i Uppsala, en plats där kören sjungit otaliga konserter och blir på så sätt en symbol för att vi åter kan välkomna vår publik in i salongerna.


För mer information och/eller biljetter till recensenter, kontakta Kommunikationsansvarig Kajsa Mårtensson via pr@allmannasangen.se eller tel +46 (0)73 739 23 00.


19 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page