top of page
as-g.jpg

Vårsånger med Allmänna Sången under sista april

På grund av rådande omvärldsläge och restriktioner för folksamlingar har Allmänna Sången sedan tidigare beslutat att ställa in den traditionsenliga valborgsbalen på Uppsala slott under den sista april. I år kommer dock en satsning att göras med sändning av vårsånger vid Gunillaklockan genom radio och videostreaming i samarbete med Sveriges Radio, UNT, Uppsala kommun, Uppsala universitet och Kuratorskonventet.

 

I nästan 200 år har Uppsalaborna fått uppleva den traditionella vårsången av Allmänna Sången vid Gunillaklockans ringning, kl. 21:00 under den sista april. Då valborgsbalen i år är inställd har Allmänna Sången tillsammans med sina samarbetspartners valt att satsa på ett digitalt utsänt uppträdande samma tid och datum genom Sveriges Radio och UNT.

- Det är väldigt speciellt att sången vid Gunillaklockan nu för första gången hålls inomhus. Samtidigt känns det oerhört viktigt att fortsätta denna långa tradition och att få sprida musikalisk glädje i dessa ovissa tider, säger sånganförare Maria Goundorina.

 

Allmänna Sångens vårsånger och det tillhörande vårtalet av Curator Curatorum hos Kuratorskonventet kommer att sändas från Universitetsaulan genom Sveriges Radio P1 samt genom videostreaming av UNT. Sändningen sker kl. 21:00 genom www.sverigesradio.se och www.unt.se. Mer information finns bland annat på Allmänna Sångens hemsida (www.allmannasangen.se) samt på dess facebooksida (www.facebook.com/AllmannaSangen/).

 

För mer information:

Sebastian Rosengren, kommunikationsansvarig för Allmänna sången, +46705507982, pr@allmannasangen.se 

bottom of page