top of page
Valborgsbal 2023.png

Allmänna Sången bjuder upp till jubileumsbal på slottet!

Äntligen är vårens höjdpunkt tillbaka! Allmänna Sången, Nordens äldsta akademiska kör, bjuder in allmänheten till valborgsbal på Uppsala slott - en helkvällsupplevelse i den vackra vårnattens tecken. I år firar vi dessutom vårhyllningens 200-årsjubileum, vilket kommer att göra denna valborgsbal extra unik och festlig.  

 

1822 skrevs “Vårsång”, mer känd som “Våren är kommen”, av Arrhén von Kapfelmann för att framföras första gången i samband med valborgsmässofirandet i slottsbacken år 1823. Detta var även den första gången som körsång blev en del av Uppsalabornas firande av våren. Denna tradition av att fira vårens ankomst, “vårhyllningen”, är något som Allmänna Sången har firat oavbrutet i snart 200 år. I år kommer därför valborgsbalen att ta formen av en jubileumsbal, där du är inbjuden för att gemensamt fira den sista april och vårens ankomst.

 

Vårhyllningen sker i sedvanligt samarbete mellan Allmänna Sången, Kuratorskonventet, Uppsala kommun och Sveriges Radio.

 

Tag chansen att få uppleva det bästa som Uppsala har att erbjuda; där människor från hela Sverige kommer att samlas för att under en kväll få uppleva vackra traditioner, en högklassig trerättersmiddag och styrdans hela natten lång. Ett minne för livet.

 

Balen är öppen för alla över 18 år, och inget nationskort behövs. Låt sagan bli sann för en kväll och gå på Allmänna Sångens valborgsbal på Uppsala slott!

 

OM BALEN

 

Portarna öppnas kl. 16:00 och fördrink serveras fram till kl. 17:00, då middagen börjar

Pris: 1190 SEK (vanlig biljett), 1690 SEK (guldbiljett)

Priset inkluderar fördrink, trerättersmeny inkl. dryckespaket samt släppbiljett med vickning

Klädsel: Högtidsdräkt med akademiska ordnar

Biljetter säljs fr.o.m. söndag den femte mars (5/3) t.o.m. onsdag 12 april (12/4) via Lyyti: https://www.lyyti.in/balborg2023

Sjungning vid Gunillaklockan: kl. 21.00, som även sänds genom Sveriges Radio.

 

Temat för årets bal är inspirerat av 200-årsjubileet och tanken om “en vacker historia”, med vidare inspiration från 1823-talets berättelser av Jane Austen och “Regency”-eran i Storbritannien.

 

OM SLÄPPET

 

Släpp: kl. 21:30-02:00

Pris: 250 SEK, där vickning ingår

Dans till musik av Attraktionsorkestern

Klädsel: Kavaj (kostym/klänning/byxdress eller motsvarande)

Släppbiljetter säljs t.o.m. sista april via Lyyti: https://www.lyyti.in/SlappbiljettValborgsbalen2023

Vid frågor, kontakta vår klubbmästare genom: klubbmastare@allmannasangen.se

bottom of page